Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 01 december 2009

CDA-europarlementariër op bezoek bij Van Vliet groep

Esther de Lange, Europarlementariër voor het CDA, heeft op vrijdag 27 november een werkbezoek gebracht aan afvalverwerkingsbedrijf Van Vliet Groep in Nieuwegein.

Het werkbezoek vond plaats op initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven. Esther de Lange heeft tijdens het werkbezoek onder andere kennisgemaakt met de recyclingactiviteiten van het bedrijf, waaronder de houtopwerkingsfabriek die sloophout omzet in houtsnippers voor de spaanplaatindustrie.
De Vereniging Afvalbedrijven maakte tijdens het bezoek kenbaar dat Europa meer kan doen om hergebruik van afvalstoffen te stimuleren. Bovendien is de Richtlijn storten nodig aan actualisatie toe voor wat betreft de beste stand der techniek. Beide zouden een gelijkwaardig speelveld in Europa dichterbij kunnen brengen. "En dat vergroot de kansen voor het Nederlandse afvalbedrijfsleven in Europa", aldus directeur Dick Hoogendoorn.
Esther de Lange is sinds april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Ze houdt zich hierin bezig met milieubeheer, volksgezondheid, voedselveiligheid, landbouw en budgetcontrole.
Als CDA-woordvoerder op het gebied van afval wilde De Lange in de praktijk zien hoe een Nederlands afvalverwerkingsbedrijf reilt en zeilt en wat de invloed van Europese regelgeving is op de dagelijkse werkzaamheden.
"De regelgeving voor de afvalsector komt voor het merendeel uit Brussel, een voorbeeld daarvan zijn de milieu-eisen. Dit is ook goed, de doelstellingen over bijvoorbeeld recycling moeten Europees worden vastgesteld en streng gecontroleerd worden. Maar de invulling ervan moet wel overgelaten worden aan de lidstaten, waarbij het belangrijk is dat bedrijven erbij betrokken worden."

Meer weten over Vereniging Afvalbedrijven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website