Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 07 januari 2010

Afsluiten containers blijkt succesvol

In overleg met de gemeenten binnen het verzorgingsgebied van afvalinzamelaar Saver zijn de stalen verzamelcontainers voor kunststof en kleding rond de jaarwisseling tijdelijk afgesloten geweest.

Waar voorgaande jaren gemiddeld tien tot vijftien containers in vlammen opgingen, is dit jaar niet één verzamelcontainer vernield. Saver heeft hiermee een flinke schadepost weten te voorkomen.
Niet voor alle typen containers is het afsluiten een optie. Een aantal verzamelcontainers van polyester moest van straat worden gehaald. Naast de containers van polyester beschikt Saver over ruim 140 stalen containers voor kleding en kunststof. Sinds begin 2008 bestelt Saver deze containers bij leverancier MCB in Roosendaal. Voor de stalen containers heeft Saver in samenwerking met MCB een gegalvaniseerde plaat ontwikkeld om de inworp van de stalen verzamelcontainer eenvoudig af te kunnen sluiten.
Als gevolg van het afsluiten van de containers, heeft Saver op oudejaarsdag veel afval op moeten ruimen dat naast de containers was achtergelaten. Ondanks het feit dat Saver op oudejaarsdag extra ronden moest rijden, waren de kosten dit jaar zonder schade aanzienlijk lager dan voorgaande jaren.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen