Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 maart 2010

Vierde landelijke compostdag op 20 maart

Inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen tijdens de landelijke actie gratis compost ophalen bij onder meer hun milieustraat of de gemeentewerf.

Ook Attero werkt weer mee aan de actie. Daarom stelt het bedrijf gratis compost ter beschikking aan iedere gemeentelijke klant die deze bodemverbeteraar onder haar burgers wil verdelen. Vijfentwintig gemeenten hebben zich hiervoor aangemeld. Attero levert de klanten in totaal ruim 2.000 kubieke meter gft-compost voor hun actie.

Positieve bijdrage
De organisatoren zien de landelijke compostactie als een mooi gebaar om de burgers te bedanken voor hun inzet om groente-, fruit- en tuinafval te scheiden. Met de compostactie krijgen de mensen hun gft als het ware weer terug, maar dan in de vorm van een nuttig product met een positief effect op het milieu. Het composteren van gft-afval levert een bijdrage aan het beperken van de CO2-belasting. Composteerprocessen worden steeds moderner. Op steeds meer plaatsen - zoals op de locatie van Attero in Venlo - wordt eerst duurzaam biogas uit gft gewonnen voordat er compost van wordt gemaakt. Dat gas vervangt fossiele brandstof, maar is ook geschikt als duurzame transportbrandstof. Verder worden de houtachtige delen uit de compost afgescheiden en ingezet als duurzame brandstof voor bio-energiecentrales, die daaruit groene stroom maken. Kortom, gescheiden inzameling van gft-afval is en blijft van waarde voor een betere leefomgeving.

Boom
Als onderdeel van de dag verloot Attero onder haar relaties overigens een mooie boom. De boom staat symbool voor duurzaamheid en CO2-reductie. Doelen waaraan gemeenten, burgers en Attero bijdragen door de gescheiden inzameling van gft, het winnen van energie daaruit en het composteren van het materiaal. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke gemeente de boom heeft gewonnen en waar die wordt geplaatst.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website