Categorie: Innovatie en techniek | Gepubliceerd: 31 maart 2010

Saver gebruikt kennis voor fietsenstallingen

Het overheidsbedrijf voor milieudiensten van Roosendaal en omstreken, Saver, gaat zijn ervaring met het vuilnis-pasjessysteem ook toepassen op fietsboxen.

De zogenoemde Saverbox dient als veilige fietsenstalling bij openbare gelegenheden als carpoolplaatsen, sportparken en bushaltes. De Saverbox werkt met hetzelfde pasjessysteem als de ondergrondse containers in het Savergebied. Door de toegang tot de Saverbox te koppelen aan vaste dagen, bijvoorbeeld een trainingsdag, kan één box door een grote groep gebruikers benut worden. In één Saverbox kunnen vijf fietsen veilig, afgesloten en droog gestald worden.
Wethouders Cees Jaspers (Woensdrecht) en Peter Uytdehage (Roosendaal) hebben onlangs het eerste model gepresenteerd. Om haar gemeenten extra van dienst te zijn stelt Saver een aantal fietsboxen voor een proef gedurende één jaar ter beschikking. Zodra de bouwvergunningen rond zijn zullen de eerste boxen in de gemeenten Roosendaal en Woensdrecht geplaatst worden. Op basis van de ervaringen met de proeven zal het concept verder worden uitgerold.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website