Categorie: Producten | Gepubliceerd: 11 oktober 2010

Nespresso optimaliseert recycling

De capsules van Nespresso kunnen voortaan retour met TNT pakket service. Dusseldorp Inzameling en Recycling is een partner in de recycling.

Nespresso wil onder andere op deze manier recycling optimaliseren, zodat in 2013 een recyclingcapaciteit  wordt bereikt van 75%.
In eerste instantie konden clubleden van Nespresso alleen recyclen door de capsules zelf in te leveren bij recyclingcorners. Die corners waren aanwezig in de tien Nespresso Boutiques en Boutiques in Shop bij de Bijenkorf door heel Nederland. Clubleden geven de gebruikte capsules nu mee in een recyclingzakje bij elke levering van een Nespresso bestelling. De recyclingzakjes kosten 5 eurocent per stuk. Alle geretourneerde capsules en ingezamelde capsules bij de Boutiques worden door Dusseldorp opgehaald en in een recyclinginstallatie verwerkt.

Onderzoek
Het doel om in 2013 75% recyclingcapaciteit te bereiken, is afhankelijk van meerdere factoren dan alleen deze logistieke oplossing. De motivatie onder consumenten om te recyclen was in mei 2010 gepeild onder 1.033 Nederlandse clubleden. Bijna tweederde van deze clubleden stond positief tegenover het invoeren van een recyclesysteem. Uiteindelijk was 42,9% van de leden bereid zijn capsules te sorteren.
 

Meer weten over Dusseldorp B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline