Categorie: Producten | Gepubliceerd: 14 maart 2011

75 kilometer Maasoever bevrijd van zwerfafval

De schoonmaakactie 'Maas schoon? Doen gewoon!' tijdens de Landelijke Opschoondag 2011 heeft 600 vuilniszakken met zwerfafval en tien containers met grof vuil opgeleverd.

 

landelijke opschoondag maas schoon heel gewoon.jpgMaar liefst 75 kilometer Maasoever is zaterdag ontdaan van zwerfafval.

Verspreid over 75 kilometer Maasoever staken meer dan driehonderd vrijwilligers – gewapend met prikstok en vuilniszak – afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen. Ruim honderd gemeenten waren betrokken bij de jubileumeditie van deze grote voorjaarsschoonmaak. Stichting Nederland Schoon kiest elk jaar een opvallende actie uit om daar de kick-off van de Week van Nederland Schoon in te luiden. Dit jaar was dat dus de ‘Maas schoon, doen gewoon’ actie. “Zelf kwam ik veel vuil tegen tijdens mijn wandelingen langs de Maasoever bij de Maasboulevard in Den Bosch”, vertelt Inge van der Riet, initiatiefneemster van deze actie. “In plaats van me eraan te ergeren besloot ik er iets aan doen. Ik vroeg een prikstok aan bij de gemeente en op een goede dag stond er een boswachter met een prikstok voor mijn deur! Van de boswachter van Natuurmonumenten hoorde ik dat zij 75 kilometer Maasoever beheren met maar twee mensen. Dat hele stuk houden zij natuurlijk nooit volledig schoon. Zo ontstond het idee om samen met de boswachters in één dag met zoveel mogelijk mensen die 75 kilometer schoon te krijgen!”

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website