Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 22 maart 2011

Vijfde editie Landelijke Compostdag in aantocht

Op zaterdag 26 maart vindt voor de vijfde keer de Landelijke Compostdag plaats. Het startschot wordt ditmaal gegeven door Marieke van der Werf, Tweede Kamerlid voor het CDA.

Om 9.30 uur zal Van der Werf in Zoetermeer de eerste zakken compost van Delta Milieu uitdelen. Burgers kunnen gratis compost afhalen op veel locaties verspreid over het hele land, zoals gemeentewerven, milieustraten en composteerbedrijven. De jaarlijkse Compostdag wordt georganiseerd door de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen. Met het gratis uitdelen van compost bedanken bedrijven en gemeenten de burgers voor hun inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren. Op www.compostdag.nl kunnen geïnteresseerden een overzicht vinden van locaties, openingstijden en achtergrondinformatie.

compostdag 20100320 regio nijmegen.jpgLandelijke compostdag 2010. Inwoners halen gratis compost bij de ARN in Weurt.
Foto: Ger Loeffen

Regio Nijmegen
Ook de gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen en West Maas en Waal doen samen met Afvalenergiecentrale ARN B.V. in Weurt mee aan de ‘Landelijke Compostdag’. In de regio werden vorig jaar 30.000 zakken compost en 170.000 m3 los compost uitgedeeld.Vooralsnog wordt het in de regio Nijmegen ingezamelde gft-afval via ARN doorgevoerd naar het composteerbedrijf Var, maar wellicht dat daar na 2012 verandering in komt. ARN heeft namelijk vergevorderde plannen voor de bouw van een installatie voor het vergisten en nacomposteren.

Meer weten over Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Vereniging Afvalbedrijven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website