Categorie: Producten | Gepubliceerd: 22 maart 2011

Nieuw middel in strijd tegen klein zwerfafval

95 procent van al het zwerfafval in ons land bestaat uit peuken en kauwgom. Het derde wapen tegen dit kleine zwerfafval is nu een feit.

the_drop_pit_home.jpgPer jaar belanden er in ons land tien miljard peuken en 800 miljoen kauwgompjes op straat. Vooral openbaarvervoergebieden ondervinden grote overlast van peuken en kauwgom op perrons, voorpleinen en bij haltes. In de strijd hiertegen werd gisteren in Leusden een speciale tegelasbak, de DropPit, bij een bushalte onthuld. De DropPit is eenmini-afvalcontainer voor sigarettenpeuken en kauwgom die in de grond wordt geplaatst. Initiatiefnemer Brouwer & Partners is voornemens de speciale tegelasbak in de komende weken bij nog dertig bushaltes in Leusden te plaatsen. Dit is het begin van een verdere uitrol in Nederland. Arnoud Ongerboer De Visser, directielid van Japan Tobacco International/NL: "Een goed initiatief om peuken op straat tegen te gaan. Wij zien tegenwoordig meer en meer peuken op straat. Dit komt onder andere door het rookverbod in zowel de horeca als in het openbaar vervoer en (overheids-) kantoren. Wij vinden dat dit om een collectief verantwoordelijkheidsbesef en aanpak vraagt. Wij doen ons deel door dit soort innovatieve initiatieven te ondersteunen."

De DropPit is het derde initiatief om het kleine zwerfafval tegen te gaan. De Gumbin, een speciale verpakking waar uitgekauwd kauwgom in terug kan worden gestopt, en de Barkadera, een soort ‘zak-asbakje’ gingen het al voor. In de strijd tegen zwerfafval ondersteunt Stichting Nederland Schoon dit soort innovatie bij bedrijven, gemeenten en beheerders.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website