Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 21 juni 2011

VConsyst breidt uit op Spaanse markt

VConsyst heeft een meerderheidsbelang genomen in de Spaanse branchegenoot Equinord en wordt daarmee naar eigen zeggen marktleider op het gebied van ondergrondse afvalinzameling in Spanje.

VConsyst (ondergrondse container in Granada).jpgOndergrondse afvalcontainers in Granada.

Met de deelname van 51 procent in Equinord verwacht VConsyst, actief op het gebied van bezoekersregistratie- en afvalinzamelingssystemen in binnen- en buitenland, nieuwe markten voor ondergrondse afvalinzameling in Spanje te kunnen bedienen. De systemen van beide bedrijven vullen elkaar volgens directeur Edward Rosendaal goed aan. “Equinord levert systemen met een hydraulisch liftsysteem, terwijl wij met een soort hengelsysteem werken. Dat functioneert in Spanje succesvol bij een groot aantal gemeenten. De oplossing van Equinord is een uitkomst als gemeenten nog niet volledig willen overgaan op ondergrondse afvalinzameling, omdat in dit concept geen aparte inzamelvoertuigen nodig zijn.”

De onderhandelingen tussen beide bedrijven hebben zeven maanden geduurd. De deelname in Equinord is een forse uitbreiding voor VConsyst, een dochter van de Venture Group, waardoor de omzet van VConsyst naar verwachting uit zal komen op het Nederlandse omzetniveau. Equinord behaalde de afgelopen jaren een gemiddelde omzet van 10 miljoen euro. De totale omzet van VConsyst bedroeg 25 miljoen euro. Het minderheidsaandeel van 49 procent in Equinord blijft in handen van de Spaanse familie Carrasco.

Meer weten over VConsyst?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen