Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 02 augustus 2011

Attero en Area digitaal verbonden

Inzamelaar Area Reiniging wisselt met de systemen van Wastehub en Logistiek Zonder Papier (LZP) digitaal informatie uit met verwerker Attero.

Informatie over alle afvaltransporten van Area wordt met software van Wastehub en LZP real-time doorgestuurd aan Attero, zodat de weegbrugmedewerkers al direct weten welke vrachtwagen met welke afvalfractie onderweg is. Andersom worden de weeggegevens ook digitaal retourgestuurd aan Area.

De data-uitwisseling loopt nu drie maanden, en de medewerkers van beide bedrijven zijn enthousiast over het systeem. "Wij weten exact welke vrachtwagens onderweg zijn en als we zouden willen, kunnen we ook nog zien wanneer ze hier op de weegbrug aankomen” vertelt John Boertien van Attero. “De doorstroming gaat nu veel sneller.”

Area heeft inmiddels ook aan haar andere verwerkers gevraagd om dit systeem te implementeren. “Onze chauffeurs zijn zo enthousiast dat ze dit eigenlijk overal willen. We geven vrachten digitaal via onze weegbrug uit en alle andere vrachten geven de chauffeurs vanuit de vrachtwagen uit via de mobiele telefoon. Een kind kan de was doen,” vertelt Geert Sibma, bedrijfsleider inzameling bij Area Reiniging. Mogelijk kan Area in de toekomst ook de factuur digitaal ontvangen van haar verwerkers.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over nv Area Reiniging?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website