Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 23 september 2011

Attero en Windesheim delen kennis over kunststoftechnologie

Hogeschool Windesheim en afvalverwerker Attero gaan samenwerken om de kunststofsector een impuls te geven.

Het Lectoraat Kunststoftechnologie van de hogeschool en Attero willen dat realiseren door het delen van kennis, het gezamenlijk uitvoeren van toepassingsgericht onderzoek en het versterken van kunststoftechnologie op hbo-niveau.

Attero ziet de overeenkomst vooral als manier om haar netwerk uit te breiden en contact te kunnen leggen met jong talent. Tot de activiteiten van Attero behoort het nascheiden van kunststoffen uit restafval. Dat materiaal gaat nu nog voor verdere verwerking naar Duitsland, maar Attero overweegt om de teruggewonnen kunststoffen zelf te gaan opwerken. Windesheim, dat zich vooral richt op de verwerkingskant van kunststoffen, verwacht te kunnen profiteren van de kennis en expertise van Attero.

Aan het begin van deze maand sloot Windesheim met DSM, Wavin, Deltion College, de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel een intentieverklaring voor de oprichting van een innovatiecentrum op kunststofgebied. Het onderzoek van Windesheim wordt hier ondergebracht en Attero denkt er ook over om dat te doen.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website