Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 12 oktober 2011

Heerhugowaard test elektronische begeleidingsbrief

Heerhugowaard is met HVC en Sortiva een proef met papierloos transport gestart.

Logistiek zonder papier (LZP) is sinds deze zomer bezig om haar methode van afvaltransport met digitale begeleidingsbrieven uit te rollen in verschillende pilots. In mei startte al een pilot met Twence en Van Happen Containers en in augustus volgden Area Reiniging en Attero. Nu zijn de gemeente Heerhugowaard en haar twee grootste verwerkers, HVC en Sortiva, aan de beurt.  Er wordt proefgedraaid op de HVC-locaties Alkmaar, Middenmeer en Purmerend en Sortiva-locatie Alkmaar.

Harry Baartscheer, coördinator reiniging van de gemeente Heerhugowaard: "We zijn nu in september gestart met papierloos afvaltransport via het LoadIT. Drijfveer is dat we nog duurzamer en efficiënter willen gaan werken. In een samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Langedijk, Texel en Purmerend  heeft Heerhugowaard het voortouw genomen en is de pilot op 1 september van start gegaan."

Monic van Eerden, manager communicatie en Kwartiermaker Lokale Duurzame Energiebedrijven van HVC wijst vooral op de energiebesparingen: “We zien nu besparingen van circa 2 minuten per vrachtwagen en dus 2 minuten minder CO2 uitstoot per weging."

Meer weten over Gemeente Heerhugowaard?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website