Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 30 oktober 2012

Tien duurzame verpakkingen in de race voor 'Aangepakt'

Nedvang heeft tien bedrijven genomineerd voor de 'Aangepakt'-prijs. Met de prijsvraag wil Nedvang een concreet beeld krijgen van maatregelen die producenten en importeurs nemen om de hoeveelheid verpakkingen terug te dringen.

genomineerden aangepakt 2012.jpgDe tien genomineerden voor Aangepakt 2012.

In totaal ontving Nedvang 76 inzendingen, waaruit door een externe deskundige tien genomineerden geselecteerd werden. Onder de genomineerden bevinden zich onder meer Albert Heijn en Paperfoam (een eierdoos van 100 procent biobased materiaal), Ecover (kunststof flessen op basis van suikerriet) en Lush (vaste shampooblokken, die geen verpakking nodig hebben).

Een deskundige jury, bestaande uit afgevaardigen van TU Twente, Universiteit Wageningen en TU Delft, heeft een winnaar gekozen, die tijdens de nieuwjaarsreceptie van Nedvang in 2013 bekend zal worden gemaakt. Maar, eigenlijk vindt Nedvang dat het aanwijzen van één winnaar de andere inzenders tekort doet. "Want het zijn de tien genomineerde voorbeelden die met elkaar het verhaal vertellen over duurzaam verpakte producten", zo stelt de stichting.

Meer weten over Nedvang?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website