Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 15 november 2012

Nieuwe Sinterklaascampagne Wecycle

Wecycle grijpt pakjesavond wederom aan voor een campagne voor het scheiden van elektronisch afval.

Wecycle_GroenePiet.jpgGroene Piet geeft het goede voorbeeld door oud speelgoed in te leveren in ruil voor een Wecycle-sleetje.

Veel kinderen krijgen van Sinterklaas elektronisch speelgoed. Volgens Wecycle verdwijnen oudere elektrische speeltjes daardoor vaak in de vuilnisbak. Om te voorkomen dat deze apparaten niet meer gerecycled kunnen worden, start Wecycle een campagne om mensen te stimuleren na pakjesavond hun oude elektronica in te leveren bij de milieustraat.

In de campagne en speciaal ontwikkeld educatiemateriaal geeft Groene Piet het goede voorbeeld door elektrisch speelgoed in te leveren voor recycling. Om het scheiden van elektronica-afval verder te stimuleren, krijgen de eerste honderd inleveraars die vanaf 6 december oud elektrisch speelgoed, andere afgedankte elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen inleveren bij de milieustraat van een deelnemende gemeente, het unieke Wecycle-sleetje

Wecycle speelt wel vaker in op feestdagen om elektronicarecycling nog eens onder de aandacht te brengen. Zo werden tijdens de Amsterdamse intocht van Sinterklaas in 2010 'vervanglijstjes' uitgedeeld door Wecycle-Pieten, als tegenhanger van de normale verlanglijstjes. Ook werden in 2011 voor de vrijmarkten op Koninginnedag Jekko's geplaatst in Utrecht en Amsterdam, zodat niet-verkochte spullen niet in het restafval zouden belanden.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website