Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 21 maart 2013

Carla Dik-Faber geeft startschot Landelijke Compostdag

Vorig jaar was het aan Sjoera Dikkers van de PvdA om de Landelijke Compostdag officieel te openen, dit jaar krijgt een lid van de ChristenUnie de eer.

Carla Dik-Faber.jpgTweede Kamerlid Carla Dik-Faber.

Zaterdag 23 maart vindt voor de zevende keer de Landelijke Compostdag plaats. Met het uitdelen van compost van Var geeft Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, die ochtend het startschot in Wilp. Burgers kunnen gratis compost afhalen op vele locaties verspreid over het hele land, zoals gemeentewerven, milieustraten en composteerbedrijven. De jaarlijkse Compostdag wordt georganiseerd door de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen met medewerking van hun leden en vele gemeenten.

Met het gratis uitdelen van compost bedanken bedrijven en gemeenten de burgers voor hun inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren en willen zij hen stimuleren om dat te blijven doen. Bovendien willen zij iedereen kennis laten maken met dit product dat zowel voor de bodem als voor het milieu van waarde is.

Meer weten over Vereniging Afvalbedrijven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website