Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 24 april 2013

Woensdrecht maakt balans op na kwartjaar diftar

De hoeveelheid restafval is in Woensdrecht met een derde afgenomen sinds de gemeente dit jaar variabele tarieven invoerde.

Dat hebben inzamelaar Saver en de gemeente Woensdrecht bekend gemaakt. De hoeveelheid restafval nam in het eerste kwartaal van 2013 met 33 procent af ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Bij het gft-afval was een daling van 42 procent te zien. De volumes van de monostromen kunststof en textiel stegen in het afgelopen kwartaal het sterkst, met respectievelijk 93 procent en 53 procent meer aanbod dan in het eerste kwartaal van 2012. De hoeveelheden glas en papier stegen met 9 procent en 7 procent. In het eerste kwartaal van 2013 werden er een kwart minder restafvalcontainers door inwoners aan de straat gezet. Het aanbod van gft-containers nam in dezelfde periode af met 20 procent.

Savergemeenten

Woensdrecht is een de vier aandeelhoudende gemeenten van Saver. De Savergemeenten willen in 2017 de hoeveelheid restafval met 30 procent terug hebben gebracht. Zij hebben daarom eind 2012 een gezamenlijke communicatiecampagne gestart onder de naam afvalscheiden.nu. Behalve Woensdrecht voerde ook Bergen op Zoom dit jaar diftar in. Roosendaal volgt in 2014 en ook in Halderberge liggen plannen voor om op gedifferentieerde tarieven over te stappen.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website