Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 augustus 2013

Attero helpt Burundi met afvalprobleem

De hoofdstad van de Afrikaanse republiek Burundi heeft behoefte aan een professionele afvaldienst. Attero helpt een handje mee.

Zondagmiddag 4 augustus ondertekende de Nederlandse ambassadeur J. Oppewal met de Minister van Financiën van Burundi, T.A. Manirakiza, en de Minister van Milieu, J.C. Nduwayo, in de hoofdstad Bujumbura het schenkingarrangement voor het project 'Clean and Waste Free Bujumbura'. Het gaat om een bedrag van 442.000 euro, afkomstig van de faciliteit Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (Orio) van Agentschap NL. De ontwikkelingsfase van het project is nu goedgekeurd. In 2014 moet daarmee de nog op te richten afvaldienst kunnen starten met het veilig bewerken en verwerken van het afval uit Bujumbura.

Specialisten

Ook algemeen directeur van Attero Pierre Vincent was getuige van de ondertekening. Attero steunt namelijk de Stichting HandsforWaste, die lokale overheden in ontwikkelingslanden helpt bij een meer verantwoorde inzameling en verwerking van stedelijk afval. Samen begonnen HandsforWaste en Attero in maart 2012 met de opzet van het plan 'Clean and Waste Free Bujumbura'. Doel is de bouw van een veilige stortplaats en het opzetten van een professionele ophaaldienst van afval in de hoofdstad.

HandsforWaste treedt op als adviseur en is coördinator en uitvoerder van het projectmanagement. Attero ondersteunt het project administratief en organisatorisch en levert technische en financiële specialisten voor de verdere ontwikkeling. Daarvoor bracht een delegatie van Burundi in april 2012 een bezoek aan Nederland.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website