Categorie: Producten | Gepubliceerd: 04 september 2013

Zwerfafvalvergoedingen klaar voor aanvraag

In de Raamovereenkomst Verpakkingen is afgesproken dat gemeenten jaarlijks 20 miljoen euro krijgen voor de aanpak van zwerfafval. Nu is er meer duidelijkheid over de vergoedingen en kunnen ze aangevraagd worden.

Het bedrag van 20 miljoen euro betekent dat er 1,19 euro per inwoner beschikbaar is. Gemeenten kunnen de vergoeding rechtstreeks aanvragen bij Nedvang. Daarvoor moeten ze wel een deelnemersovereenkomst met Nedvang hebben. Gemeenten met meer dan 100.000 inwoners moeten enkele vragen over de inzet van de vergoeding beantwoorden. Kleinere gemeenten kunnen de vergoeding zonder onderbouwing aanvragen.

De onderbouwing is bedoeld om te monitoren hoe het bedrag besteed wordt. De gegevens worden beoordeeld en bijgehouden door Stichting Nederland Schoon. Ook delen zij de opgedane ervaringen en kennis met gemeenten en andere maatschappelijke initiatieven, om de aanpak van zwerfafval verder te verbeteren.

Gemeenten houden de hele duur van de Raamovereenkomst recht op de vergoeding. Dit houdt in dat als een gemeente besluit om over 2013 geen aanvraag in te dienen, deze zwerfafvalvergoeding wel beschikbaar blijft om in latere jaren aan te vragen.

Meer weten over Nedvang?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website