Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 06 februari 2014

Saver heeft primeur van kunststofzakkenautomaat

Donderdag 6 februari zal wethouder Theunis van de gemeente Roosendaal de allereerste kunststofzakkenautomaat in Nederland in gebruik nemen.

Deze automaat is ontwikkeld door Saver en bevindt zich in de Plus-supermarkt in Roosendaal. Inwoners van de gemeente kunnen uit deze automaat een rol met 12 plastic zakken halen voor de huis-aan-huis inzameling van plastic (verpakkings)afval. De burger hoeft voor deze nieuwe zakken niet te betalen.

Deze automaat is speciaal ontwikkeld om het overmatige gebruik van plastic zakken te voorkomen. Op andere plaatsen in Nederland waar plastic zakken vrij worden verstrekt, is gebleken dat er 3 keer meer plastic zakken worden verstrekt dan er tijdens de inzameling van plastic (verpakkings)materiaal worden aangeboden. Dit zorgt niet alleen voor extra kosten, maar ook voor meer plastic vervuiling.

Door middel van de Saverpas kan er iedere maand gratis 1 rol uit de automaat worden gehaald. In totaal zullen er 14 automaten op verschillende locaties in de gemeente Roosendaal worden geplaatst.

Saver is vorig jaar september gestart met de huis-aan-huis inzameling van plastic (verpakkings)afval in de gemeente Roosendaal. De inwoners zijn hier door middel van een uitgebreid informatiepakket over geïnformeerd. In dit pakket kreeg de burger 1 rol met 12 plastic zakken, welke voldoende waren tot het einde van 2013. Wanneer de zakken op zijn, kan nu dus een nieuwe rol uit een van de kunststofzakkenautomaten worden gehaald.

De huis-aan-huis inzameling van plastic (verpakkings)afval is onderdeel van de invoering van diftar die per 1 januari 2014 van start is gegaan. De burger wordt hierdoor gestimuleerd om afval beter te gaan scheiden. Gescheiden afvalstoffen kunnen beter worden hergebruikt, waardoor er minder CO2-uitstoot is en er minder nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden.

Meer weten over Gemeente Roosendaal?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website