Categorie: productnieuws | Gepubliceerd: 27 oktober 2014

Één monitor als oplossing voor dode hoek

Geen spiegels, maar één 10 inch monitor die een totaalbeeld van het voertuig en de omgeving geeft met beeld-in-beeld. Met de monitor voldoen inzamelvoertuigen aan de NEN-1501-1 norm.

VBV-7104FM.jpgChauffeurs moeten in sommige situaties in twee of drie spiegels of op monitoren kijken om het totaalbeeld van de omgeving juist te krijgen. Dat kast tijd. Uit onderzoek blijkt dat een bestuurder tijdens zo’n beoordelingsproces wel tien meter kan afleggen, zelfs als het voertuig 5 kilometer per uur rijdt.

Brigade Electronics heeft daarvoor nu een 10 inch monitor geïntroduceerd. Deze maakt het eenvoudiger om alle gevaarlijke gebieden en dode hoeken te overzien door de spilt-screen technologie en beeld-in-beeld functionaliteit. De monitor geeft één totaalbeeld van het voertuig en de omgeving, één 5 inch continue achterzicht en kan verder diverse beeld-in-beeld mogelijkheden bieden.

De VBV 7104FM 10 inch monitor is de aanvulling op de Backeye 360 Select waarmee Brigade eerder dit jaar op de markt kwam. Dit systeem biedt een 360 graden camera- en monitorsysteem waarbij de bestuurder in één oogopslag zijn gehele voertuig en de omgeving, inclusief het achterzicht, op de monitor ziet. Speciaal voor de huisvuilsector introduceert Brigade de 10 inch monitor, omdat de voertuigen in deze sector dienen te voldoen aan de NEN-1501-1 norm, die voorschrijft dat huisvuilwagens een continue achterzicht moeten hebben van minimaal 5 inch.

Meer weten over Brigade Electronics BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen