Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 16 januari 2015

Aandacht voor hout en meer monitoring in 2015

Nedvang gaat in 2015 verder met het registreren van afvalbedrijven. Ook komt er meer aandacht voor de recycling van houten verpakkingen.

Dat heeft de stichting bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Nu zijn al zo'n honderd afvalbedrijven aangesloten bij Nedvang. Zij registreren het ingezameld verpakkingsafval in Wastetool, de digitale omgeving Nedvang.

Monitoring

De monitoring door Nedvang is het afgelopen jaar verder verbeterd door uitbreiding van vervuilingsonderzoeken en sorteeranalyses van glas, papier en karton, kunststof en hout, en door doorontwikkeling en intensivering van de controles bij gemeenten en afvalbedrijven. De monitoring door afvalbedrijven zal verder worden verbeterd, onder andere doordat deze per 2015 wettelijk verplicht zijn te rapporteren aan Nedvang. De monitoring is volgens Nedvang nu extra van belang, omdat gemeenten verantwoordelijk zijn geworden voor de inzameling, sortering en vermarkting van huishoudelijk kunststofverpakkingsafval. Daarom zal meer ingezet worden op controles in deze keten.

Aandacht

Naast kunststof is er in 2015 ook meer aandacht voor de stromen glas en hout. In 2014 is al begonnen met de campagne 'Glas in 't bakkie'. Deze wordt in 2015 voortgezet. De keten van hout zal intensiever gemonitord worden. Voorzitter Ed Hamming merkte tijdens de bijeenkomst op dat de traditie van vreugdevuren tijdens oud en nieuw uit de hand loopt. Hierbij wordt jaarlijks een miljoen kilo aan houten pallets verbrand in plaats van gerecycled. Volgens Hamming past die traditie niet meer in het tijdperk van de circulaire economie.

Meer weten over Nedvang?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website