Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 14 juli 2015

Ook HVC haalt Weeelabex-certificaat

De regionale depollutie- en demontagepartners van Weee Nederland zijn Weeelabex gecertificeerd.

Afval-, grondstoffen- en energiebedrijf HVC in Dordrecht voldoet met de certificering aan de wettelijke eisen die per 1 juli worden gesteld aan bedrijven die afgedankte elektronica en elektrische apparaten (AEEA) willen verwerken. Gisteren meldde AfvalOnline al dat ook Weee-partner Virol is gecertificeerd.

Regionale invulling

De depollutie- en ontmantelingswerkzaamheden bij de bedrijven worden handmatig uitgevoerd door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier zijn regionaal 20 tot 25 arbeidsplaatsen gecreëerd. Door regionale invulling van sorteer- en verwerkingswerkzaamheden worden bovendien transportkilometers gereduceerd en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

Weee Nederland

Weee Nederland is een collectief terugnamesysteem dat namens producenten en importeurs terugname en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten organiseert. Weee Nederland werkt hiervoor samen met gemeenten. Naast het geven van een kostenvergoeding maakt Weee Nederland de inzameling van AEEA bij partner gemeenten vooral sociaal duurzaam.

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website