Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 09 september 2015

Drie inzamelpartners winnen Wecycle Gouden Bakkie Award

Wecycle heeft drie inzamelpartners beloond met de Gouden Bakkie Award. Ze kregen de prijs voor hun inzameling van energiezuinige lampen en armaturen.

De winnaars: de Ziut-vestiging in Weert, A.Hak Zuid uit Veghel en Parallel Groep ETB Vos uit Utrecht.

Voor de winnaars is de verantwoorde inzameling en afvoer van afgedankte lampen en armaturen een belangrijk onderdeel van het MVO-beleid. "We zoeken naar oplossingen om het materiaalverbruik terug te brengen", vertelt Hay Dohmen, manager van de Ziut-vestiging in Weert. "Zo adviseren we onze klanten welke werkwijze en producten ze het best kunnen kiezen. Dat gaat niet alleen om het product zelf, maar ook waar het product vandaan komt en hoe gemakkelijk het hergebruikt of gerecycled kan worden."

"Het gescheiden inleveren van lampen is een vast onderdeel in de MVO-checklist in onze aanbestedingen. De klant vraagt dit van ons", legt Ben van der Linden, projectleider bij A.Hak Zuid uit. "Maar ook zonder de vraag van de klant vinden wij het belangrijk dat we kijken naar de impact van onze werkzaamheden op lange termijn. We weten dat ons afval op de juiste plek terechtkomt."

Bij het aanwijzen van de winnaars zijn alle partners van Wecycle ingedeeld in een van drie categorieën op basis van volume: tot 3.000 lampen, van 3.000 tot 30.000 lampen en meer dan 30.000 lampen. Belangrijke voorwaarde voor het winnen van de Award was dat de bedrijven naast lampen ook armaturen inleveren. Het inleveren van armaturen blijft namelijk nog ver achter bij de inlevering van lampen. Het doel van de award is om installateurs bewust te maken van het belang van het inleveren van energiezuinige lampen en armaturen.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website