Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 september 2015

HVC sluit tienduizendste woning aan op warmtenet

Op het warmtenet van HVC zijn inmiddels tienduizend woningen aangesloten. Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast kwam zijn felicitaties overbrengen.

HVC-9283-bw.jpgMeneer en mevrouw De Boer krijgen de warmteleiding aangereikt door wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast(CDA), directeur bestuurder Fons Köster van Van Alckmaer voor Wonen en Chris Kuijten, directeur HVC.
Foto: Jaap Lotstra

De heer en mevrouw De Boer kregen bij de sleuteloverhandiging van hun nieuwe woning in Alkmaar te horen dat hun woning de tienduizendste aansluiting is. De aansluiting betekent dat de woning gebruik maakt van de collectieve warmtevoorziening. Per huishouden scheelt dat tot 75 procent CO2-uitstoot. “We wonen al 44 jaar in de Uitenboschstraat. Alle veranderingen hebben wij meegemaakt. We zijn begonnen met een kolenkachel, daarna de gaskachel en nu warmte van HVC, het is allemaal wat”, aldus mevrouw de Boer.

Warmtenet HVC

Op dit moment levert HVC warmte in de gemeenten Dordrecht, Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk en Zaanstad. “We groeien door naar twintigduizend woningen. Met uitzondering van Zaanstad zijn deze woningen op termijn allemaal aangesloten op afvalenergiecentrales van HVC. Een mooie doelstelling die we alleen samen met onze partners kunnen bereiken.” aldus Chris Kuijten, directeur HVC.

Felicitaties

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) feliciteerde het paar persoonlijk. Hij wilde daarmee het belang van duurzame warmte benadrukken. We zijn al een eind op de goede weg. Toch kan en moet Alkmaar nog  duurzamer. Aansluitingen op het warmtenet geven een goede besparing op bijvoorbeeld CO2 en maken de stad daarmee schoner. Het is goed om de warmte die toch al ontstaat bij HVC nuttig te kunnen gebruiken. Daarom blijven we de uitbreiding van dit netwerk de komende jaren ondersteunen en ik zie dit als een symbolisch moment.”

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website