Categorie: Producten | Gepubliceerd: 09 november 2015

Schoonste winkelgebied 2015 ligt in Helmond

Winkelcentrum Brandevoort in Helmond is uitgeroepen tot het schoonste winkelgebied van Nederland in 2015.

schoonste winkelgebied 2015.jpgBrandevoort mag zich een jaar lang het Schoonste Winkelgebied van Nederland noemen.
Foto: Frank van der Burg

De verkiezing wordt georganiseerd door NederlandSchoon. De stichting beoordeelt Brandevoort met een 8,1, de hoogste score van de 476 onderzochte winkelgebieden. De tweede en derde plek zijn dit jaar voor Glacisweg (Maastricht) en Miro Center (Enschede).

Winkeliers in het gebied werden vrijdag verrast en uitgebreid in het zonnetje gezet in het bijzijn van wethouder De Vries van de gemeente Helmond. Uit het onderzoek van NederlandSchoon blijkt dat de bezoekers van Brandevoort zeer positief zijn over de gehele uitstraling van het winkelcentrum. Dat is vooral dankzij de inrichting en positieve beleving van bezoekers. Voldoende afvalbakken en schoonmaak, de architectuur en weinig zwerfafval zorgen voor deze schoonbeleving. Daarnaast worden door winkeliers bloembakken neergezet en in de winter wordt er sfeerverlichting opgehangen. Dit komt de uitstraling van het centrum ten goede en leidt zowel overdag als ’s avonds tot een veilig gevoel op straat en een langere verblijfsduur.

Trots

Wethouder De Vries van de gemeente Helmond: "We zijn enorm trots dat Brandevoort als beste uit de bus is gekomen en zich een jaar lang Schoonste Winkelgebied van Nederland mag noemen. Een schoon en veilig winkelgebied is ontzettend belangrijk en hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed door zowel de gemeente als de winkeliers zelf. Het is fantastisch dat onze inzet hiervoor ook zo wordt ervaren door bezoekers. Deze waardering is dan ook een kroon op ons werk!"

Verkiezing

NederlandSchoon organiseert jaarlijks de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing. Hiervoor wordt elke zomer een onderzoek uitgevoerd. Voor dit onderzoek zijn bezoekers van 476 winkelgebieden ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Winkelgebieden hebben een grote impact op de schoonbeleving van Nederlanders en middels deze verkiezing wil NederlandSchoon schoon hoog op de agenda zetten bij ondernemers en beheerders en hen meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website