Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 18 november 2015

Meer bezoekers naar afvalbrengstation na actie HVC

In het kader van de Dag van de Duurzaamheid vroeg HVC afgelopen maand met succes aandacht voor het scheiden en inleveren van grof huishoudelijk afval.

Bijna 29.000 bezoekers leverden tijdens de actieweek op verschillende locaties hun grof huishoudelijk afval in. De actie bracht gemiddeld 35 procent meer bezoekers naar de afvalbrengstations. Op twee locaties was zelfs sprake van een verdubbeling van het aantal bezoekers. Naast de fysieke bezoeken aan het afvalbrengstation, kreeg het onderwerp grof afval scheiden ook aandacht via een outdoorcampagne, de inzet van lokale media in de 24 deelnemende gemeenten en promotie via sociale media.

Hergebruik

HVC riep in de actieweek afgelopen maand de inwoners van de deelnemende gemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland op tot het inleveren van grof afval. De actie, die was gekoppeld aan de Dag van de Duurzaamheid, moest de aandacht vestigen op het hergebruik van grondstoffen. Inwoners die tijdens de actieweek gehoor gaven aan de oproep maakten kans op prijzen. Op zaterdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, reikten 22 wethouders en één burgemeester op zestien verschillende afvalbrengstations de prijzen uit.

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen