Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 maart 2016

Pilot met AEEA in Maastricht

Maastricht start in samenwerking met Wecycle, Weelec en Kringloop Zuid een pilot voor het sorteren van afgedankte elektrische apparaten.

Medewerkers van Weelec demonteren groot witgoed.

Alle elektrische apparaten die inwoners van Maastricht, Meerssen en Valkenburg inleveren op de milieuparken, worden voortaan uitgesorteerd door medewerkers van Kringloop Zuid. Wanneer producten nog geschikt zijn voor verkoop, gaan ze naar de kringloopwinkel. De overige apparaten worden gerecycled. Witgoed en kleine apparaten gaan naar Weelec, de rest naar gecertificeerde recyclingbedrijven die samenwerken met Wecycle. Bij de proef worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. De pilot duurt een jaar, waarna de partijen de samenwerking evalueren.

André Willems, wethouder afvalbeleid en sociale zaken:“Maastricht vindt het belangrijk dat e-waste wordt gerecycled conform de Weeelabex-standaarden. Zo dragen wij bij aan de circulaire economie. Tegelijkertijd zetten we in op social return, zodat inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg worden geholpen naar een reguliere baan. Met onze partners Weelec, Wecycle en Kringloop Zuid komen beide doelen samen.”

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Gemeente Maastricht?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website