Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 10 oktober 2016

Voormalig stortplaats Vam-berg krijgt fietsroutes

De provincie Drenthe en Attero gaan samen het plan uitwerken om de voormalige stortplaats Vam-berg open te stellen voor fietsers.

Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en Paul Ganzeboom, CEO van Attero, hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van twee fietscircuits. Het gaat om de aanleg van een circuit voor de sportieve, snelle fietser met een lengte ongeveer 2,7 kilometer naar de top van de berg. Daarnaast wordt een mountainbikeroute aangelegd met een combinatie van snelle bochten en steile stukken. Dit circuit heeft een lengte van ongeveer 3,7 kilometer.

Naast Attero en de provincie Drenthe worden ook partijen als de gemeente Midden-Drenthe, het Wielerplatform en evenementenorganisaties zoals de Ronde van Drenthe, betrokken bij de uitwerking. De provincie Drenthe wil het gebied rond de Vam-berg aantrekkelijker maken voor wandelaars, recreanten, fietsers en wielrenners en zorgen voor goede aansluitingen in de infrastructuur.

De gezamenlijke uitwerking van het plan is naar verwachting aan het einde van dit jaar gereed waarna de uitvoering kan starten. Streven is om de fietscircuits rond de zomer van 2017 in gebruik te nemen.

Vuil Afvoer Maatschappij

De Vam-berg is een voormalige stortbult in Wijster van het afvalverwerkingsbedrijf Vam (Vuil Afvoer Maatschappij), dat tegenwoordig onderdeel is van Attero. De heuvel is afgedekt met aarde en gras en vormt het hoogste punt van Drenthe. Eerder stond de berg alleen open voor geselecteerde wielerevenementen, zoals de Ronde van Drenthe en de Green Mountain Tour.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website