Afvalverwerking Stainkoeln B.V. is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de categorie 'Afvalstorten in combinatie met hergebruik'.
Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. “Afvalverwerking Stainkoeln weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. “Jaarlijks verwerkt Stainkoeln zo’n 400.000 ton afval waarvan maar liefst 90 procent weer wordt hergebruikt. Het merendeel van zijn klanten heeft het in Noord-Nederland. Stainkoeln is onderdeel van Sweco – het vroegere Raadgevend Ingenieursbureau Grontmij – en beschikt over veel kennis en ervaring of heeft hier snel toegang toe. Dit maakt de onderneming voor veel partijen een gewaardeerde partner voor oplossingen of adviezen.”
Stainkoeln is naast een regulier stortbedrijf actief als recyclingbedrijf. Recycling gebeurt door middel van allerlei technieken, zoals biologische, extractieve en thermische grondreiniging, compostering, immobilisatie en waterzuivering. Het bedrijf biedt alle be- en verwerkingstechnologieën van organische en minerale afvalstromen onder certificaat aan.
Zwaan: “Kwaliteit is een van de belangrijkste aspecten van Stainkoeln, dat gecertificeerd is conform de nationale Beoordelingsrichtlijn BRL 9335 protocol 1, BRL7500, protocol 7510 en 7511, ISO 14001 en VCA**. Alle bedrijfsprocessen die te maken hebben met acceptatie, beheer en keuringen van afvalstromen, zijn vastgelegd. Nieuwe activiteiten zijn veelal mogelijk binnen de bestaande vergunning en hoeven niet te worden aangevraagd, waardoor men snel kan schakelen.”
De jury is van mening dat Afvalverwerking Stainkoeln op deze gronden moet worden uitgeroepen tot winnaar in de Afvalstortbranche en in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2016.
Het Nationaal Business Succes Award Instituut is organisator van een competitie tussen Nederlandse ondernemingen met succes als selectiecriterium. Om in aanmerking te komen voor de ondernemersprijs moet een bedrijf eerst door het instituut en een nominatiecommissie geselecteerd worden voor een top 5-nominatielijst per branche. Dit gebeurt volgens de organisatie onafhankelijk en op basis van duidelijke, vaststaande criteria. Aan deze voorselectie zijn geen kosten verbonden.
De vijf genomineerden in iedere branche worden wel om een ‘deelnemersbijdrage’ verzocht voor de volgende ronde om mee te dingen naar een geldprijs van 100.000 euro. Deze bedrijven krijgen uitgebreide media-exposure. Hiervoor werkt het instituut samen met mediapartners RTL (wekelijks programma), Het Financieele Dagblad, Algemeen Dagblad en Management Team (wekelijks of maandelijks een paginagrote advertentie).
» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website