Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 31 maart 2017

CO2 Smart Grid weer stap dichterbij

AVR investeert de komende anderhalve jaar samen met 24 partners in een haalbaarheidsonderzoek naar een zogenoemd CO2 Smart Grid in de Randstad.

Gisteren is het startschot gegeven voor het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit vier tracks die zich richten op respectievelijk de technologie, de markt, de maatschappij en wetgeving. Op die manier wordt er inzicht verkregen in de mogelijkheden, beperkingen, kansen en risico’s van het project. Het onderzoek moet medio 2018 een overzicht opleveren van te nemen besluiten waarmee het CO2 Smart Grid gerealiseerd kan worden.

Afgelopen najaar ondertekenden de partijen tijdens de Nationale Klimaattop in Rotterdam al een overeenkomst om CO2 op te vangen en nuttig te hergebruiken. Doelstelling van het project : binnen 15 jaar gezamenlijk ten minste acht miljoen ton CO2 per jaar opvangen en hergebruiken. Het Smart Grid is in feite de infrastructuur om het hergebruik van grote hoeveelheden CO2 in de Randstad mogelijk te maken. De infrastructuur bestaat uit een leidingnetwerk, buffers en aansluitingen bij de CO2 producerende en gebruikende bedrijven.

Meer weten over AVR - Afvalverwerking BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen