Categorie: Producten | Gepubliceerd: 08 mei 2017

Landelijke uitrol zwerfafvalaanpak tijdens Bevrijdingsfestivals

Na de samenwerking vorig jaar tussen Nederland Schoon en de Bevrijdingsfestivals in Roermond en Groningen, sloten zich dit jaar nog eens tien Bevrijdingsfestivals aan.

zwerfafvalaanpak tijdens bevrijdingsfestivals.jpgOp Bevrijdingsfestival Den Haag worden bij de ingang de papieren afvalzakjes uitgedeeld. (Foto: Hylke van der Wal)

En dat heeft effect gehad, want de festivalterreinen zagen er dit jaar volgens Nederland Schoon een stuk schoner uit, tijdens en na de optredens. Om dit te bereiken waren er zichtbaar meer afvalbakken op de terreinen, kregen bezoekers bij de ingang een papieren afvalzakje voor hun eigen afval en waren schoonmaakteams ter plaatse zichtbaar actief om het zwerfaval op te ruimen.

Vorig jaar werkte NederlandSchoon lokaal al samen met Bevrijdingsfestivals Roermond en Groningen. Dat bleek een succes, waarna de aanpak dit jaar landelijk werd uitgerold. Esther Lubberding, namens de Bevrijdingsfestivals aanjager van dit project: “Bezoekers in Roermond en Groningen gaven destijds aan het prettig te vinden dat de terreinen zichtbaar schoner waren en ook de gemeenten waren positief. De reacties bleken dit jaar niet anders te zijn. Daarnaast konden we de samenwerking met gemeenten verder versterken. Dus eigenlijk slaan we door de samenwerking met NederlandSchoon twee vliegen in één klap: we maken ons samen sterk voor een schoner milieu en bezoekers beleven nog meer plezier aan het festival.”

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon verheugt zich op de samenwerking met de Bevrijdingsfestivals: “De voorbereidingen voor de Bevrijdingsfestivals voor volgend jaar zullen binnenkort alweer opgestart worden en dan bespreken we met de organisatie hoe het nog succesvoller kan worden aangepakt met alle deelnemende gemeenten. Natuurlijk hopen we dat alle veertien Bevrijdingsfestivals meedoen en we zo nog meer mensen kunnen overtuigen van het belang van een schone leefomgeving.”

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website