Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 03 augustus 2017

Nedvang lanceert glastool

Om gemeenten eenvoudig een glasrapport op maat te kunnen laten samenstellen heeft Nedvang een online tool ter beschikking gesteld. Nedvang hoopt zo de glasrecycling nog een laatste impuls te geven.

Aan de hand van een aantal simpele variabelen, zoals het aantal glasbakken in de gemeente en de hoeveelheid glas in het restafval, kunnen gemeenten in een paar klikken een overzichtelijke analyse van de glasinzameling in hun gemeente genereren. Dit moet ze in staat stellen om doelgerichte aanpassingen te doen om het recyclerendement verder op te krikken.

Nedvang probeert de gemeenten te stimuleren om de laatste procenten weg te werken restafval te halen uit glas. 5 tot 10 kilo van het verpakkingsglas verdwijnt momenteel nog per persoon, per jaar, in de grijze container. Nedvang gelooft dat met wat extra inspanningen op het gebied van voorlichting en een goede plaatsing van voldoende glasbakken dit glas betrekkelijk gemakkelijk voor een belangrijk deel ook nog gescheiden ingezameld kan worden. De tool moet daarbij een handje helpen.

Meer weten over Nedvang?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website