Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 15 november 2017

HVC wil afvalscheiding stimuleren met vlogs

Met vlogs (videoblogs) over het scheiden en recyclen van plastic, blik en drinkpakken wil HVC burgers informeren en zo de afvalscheiding stimuleren.

Vlogger HVC - Marit_pb.jpgMarit op bezoek bij de Klantenservice: hoe zit het met het scheiden van plastic, blik en drinkpakken?

De video's worden verspreid via de social media en website van HVC. Vanaf daar zijn de vlogs voor alle gemeenten en inzamelbedrijven in Nederland te delen. Zo heeft de gemeente Purmerend het eerste vlog al gedeeld via Facebook.

In de vlogs wordt extra aandacht gegeven aan plastic producten die voor verwarring bij inwoners zorgen. Met name harde kunststoffen, grote zeilen en medicijnafval zijn instinkers. Het zijn producten van plastic, maar ze kunnen alleen goed worden verwerkt als ze op de juiste plek worden ingeleverd. Bij een afvalbrengstation of - in het geval van medicijnafval- bij de apotheek. De vlogs worden gemaakt door HVC-medewerker Marit, die volgens het bedrijf "net als veel inwoners vragen heeft over hoe het nu zit met het scheiden van plastic". De eerste video is vorige week online gezet. In totaal bestaat de serie uit zes vlogs.

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website