Categorie: transport & logistiek | Gepubliceerd: 20 maart 2018

Campagne voor meer chauffeurs

Het aantal openstaande vacatures in de sector transport en logistiek lag eind 2017 50 procent hoger dan in het jaar daarvoor. Om een ernstig tekort te voorkomen start een nieuwe wervingscampagne voor 1.500 chauffeurs.

chauffeurs gezocht.jpgXander de Buisonjé trapte de wervingscampagne voor chauffeurs af.
Foto: Sectorinstituut Transport en Logistiek

Het aantal werknemers in de sector stijgt al vijftien kwartalen op rij en bereikte onlangs een recordhoogte van 148.621 werknemers. De piek voor instroom ligt op 20 jaar en voor uitstroom op 66 jaar, zo blijkt uit de nieuwste sectormonitor die is uitgebracht door het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Ook blijft het aantal vacatures in de sector transport en logistiek stijgen. Een nieuwe campagne moet meer mensen gaan interesseren voor een baan op de vrachtwagen.

Wervingscampagne

Zanger Xander de Buisonjé trapte de campagne gisteren (19 maart) af met een druk op de toeter van de speciale campagnevrachtwagen. Deze vrachtauto bevat foto’s en quotes van vrachtwagenchauffeurs die recent de stap naar dit beroep maakten. Zij staan volgens het Sectorinstituut Transport en Logistiek symbool voor dit mooie vak en de zoektocht naar nieuwe collega’s.

“Werken in de transport en logistiek brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft een gevoel van vrijheid en elke dag is weer een nieuw avontuur. Bovendien ben je als vrachtwagenchauffeur onmisbaar; je houdt de Nederlandse economie letterlijk in beweging”, vertelt Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Baangarantie

De vooruitzichten voor de transport- en logistieksector zijn erg goed volgens het Sectorinstituut Transport en Logistiek, en werkgevers hebben veel vacatures. Daarom stimuleren werkgevers- en werknemersorganisaties zowel zittend als nieuw personeel om zich te laten opleiden tot vrachtwagenchauffeur. Werkgevers bieden een garantie aan voor een baan van tenminste 32 uur en de eigen bijdrage voor zittend personeel is nihil en voor nieuw personeel 15 procent.

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert deze wervingscampagne uit in opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen. Het aangeboden traject wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de sector transport en logistiek.

Meer weten over Transport en Logistiek Nederland (deelmarkt Afvalstoffentransport)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over FNV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over CNV Vakmensen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website