Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 23 april 2018

Gumshoe moet Amsterdammers verrassen

De Amsterdam Metropolitan Area introduceert 'Gumshoes', sneakers met zolen gemaakt van kauwgom van de straten van Amsterdam.

GUMSHOE7035-2-Lagen.jpgDe Gumshoe is vanaf juni te koop.

Met de Gumshoe wil de gemeente Haarlemmermeer (onderdeel van het Amsterdam Metropolitan Area) een statement maken om mensen bewust te maken van het probleem waar Amsterdam al jaren mee kampt. Jaarlijks eindigt namelijk zo’n 1,5 kton kauwgom op straat. Om dit tij te keren werd gedacht in de mogelijkheden van kauwgom. Het blijkt erg geschikt materiaal te zijn om een nieuw soort rubber van te maken.

Publicis One initieerde een samenwerking met gespecialiseerd bedrijf Gum-Tec en het Amsterdamse merk Explicit Wear om een sneaker te ontwikkelen die de kaart van Amsterdam op de zool heeft. In plaats van kauwgom kunnen Amsterdammers nu met hun voetafdruk een “mark” achterlaten. Op deze manier zijn de straten van Amsterdam schoner en worden mensen aan het denken gezet.

“Het verrassingseffect van de Gumshoe is in deze campagne een belangrijke succesfactor”, vertelt Mischa Schreuder, creatief directeur bij Publicis One. “Amsterdam Metropolitan Area wil mensen enthousiasmeren voor het mooie dat de stad te bieden heeft. Extra regels en beperkingen opleggen om het kauwgomprobleem terug te dringen, zou haaks op onze missie staan. Het gaat tenslotte om de positieve beleving van de stad. Daarom verrassen en inspireren we Amsterdammers met de Gumshoe. Naast bewustwording ontstaat hierdoor sympathie en intrinsieke motivatie om het kauwgomprobleem op te lossen. Zo brengen we veel meer impact teweeg.”

De sneakers zijn eind juni als eerste te koop bij Hudson’s Bay Amsterdam en online op www.gumshoe.amsterdam.

 

Meer weten over Gemeente Haarlemmermeer?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website