Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 20 juni 2018

Recyclen en re-integreren in nieuw sorteercentrum

In het Regionaal Sorteercentrum Schiphol, dat dinsdag 19 juni is geopend, willen Meerlanden en Wecycle niet alleen jaarlijks 7 kton elektrische apparaten recyclen. Ook bieden ze er medewerkers een re-integratietraject aan.

Wecycle Meerlanden Regionaal Sorteercentrum Schiphol.jpgAngeline Kierkels (Meerlanden, links) en Jan Vlak (Wecycle, rechts) bij de opening van het Regionaal Sorteercentrum Schiphol.

Met de komst van dit centrum zeggen beide organisaties in te spelen op de wens van gemeenten, die vanuit de Participatiewet mensen met een beperking snel weer aan het werk hebben. In het Regionaal Sorteercentrum Schiphol is het de bedoeling dat medewerkers jaarlijks 7 kton afgedankte elektrische apparaten sorteren en demonteren. Daarnaast volgen ze een re-integratietraject. Deze medewerkers zijn afkomstig uit de omliggende gemeenten van Schiphol.

Meerdere kringlopen sluiten

“Samen met gemeenten en onze partners op het gebied van hergebruik en recycling bieden we werk aan mensen, die anders moeilijk aan een baan komen”, legt algemeen directeur Angeline Kierkels van Meerlanden uit. Dit bedrijf biedt dagelijks meer dan 120 mensen werk, die moeilijk aan een baan kunnen komen. “Daarbij winnen we grondstoffen uit oude apparaten: zo sluiten we meerdere lokale kringlopen tegelijkertijd.”

Algemeen directeur Jan Vlak van de stichting Wecycle vult aan: “Naast het sociale aspect levert dit een meerwaarde op in de vorm van betere recycling. Daarnaast zijn andere werkzaamheden mogelijk, zoals het uitvoeren van steekproeven of het uitpakken van retourzendingen.”

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website