Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 18 september 2018

Wecycle roept mensen op na te denken over circulaire keuzes

Met haar nieuwe campagne 'Wat doe jij?' roept Wecycle mensen op na te denken over circulaire keuzes rond gebruikte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Wecycle_wat-doe-jij.jpg
Beeld van Wecycle-campagne.

Op de websites Watismijnapparaatwaard.nl en Watismijnlampwaard.nl krijgen consumenten informatie wat ze met een lamp of apparaat kunnen doen, nadat ze het gebruikt hebben: inleveren voor recycling, repareren of weggeven. Volgens Wecycle-directeur zijn al deze mogelijkheden beter dan weggooien. “De vuilnisbak is onze gezamenlijke vijand.”

Voor deze campagne maakt Wecycle samen met Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, Milieu Centraal, Stichting Repair Café International en Uneto VNI gebruik van sociale media als Facebook, Youtube en Instagram. In diverse filmpjes van 6 seconden roepen apparaten en lampen hun eigenaren op een keuze te maken en in actie te komen. Vaak zijn meerdere opties mogelijk, de keuze is aan de consument. Ook via billboards langs snelwegen, in drukke winkelgebieden en op NS-stations vraagt Wecycle de komende weken aandacht hiervoor.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website