Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 01 oktober 2018

Wecycle-campagne richt zich Oost-Europese werkers

De Wecycle-campagne die oproept armaturen in te leveren voor recycling, richt zich ook specifiek op werknemers uit Oost-Europa.

Wecycle_flyer_pools.jpgDe Wecycle flyer die oproept tot het inleveren van lampen en armaturen in het Pools. (Afbeelding: Wecycle)

In de bouw- en installatiesector werken veel eerste generatie Oost-Europeanen die relatief kort in ons land zijn en slecht uit de voeten kunnen met de Nederlandse taal. "Zo'n één op de tien werknemers in de bouw is niet afkomstig uit Nederland," zegt Jan Vlak, directeur Wecycle. "Onze oproep om armaturen zoals wettelijk voorgeschreven correct af te danken, geldt voor iedereen. Daarom is onze campagne deels in het Pools, Bulgaars en Roemeens. Ook zij kunnen een bijdrage leveren aan de circulaire economie."

De Oost-Europese variant van de campagne is in lijn met de landelijke campagne, die vandaag start. Via social media en advertenties op sites die deze nieuwe doelgroep gebruikt, zijn er vertalingen van de campagne te zien. Er is ook een speciale landingspagina ontwikkeld: wecycle.nl/polski.

Verder maken radiospots, buitenreclame, online advertenties en ledboarding bij Eredivisie-voetbalwedstrijden deel uit van de campagne. Ook wordt informatie verspreid via Poolse winkels en gaf Wecycle voorlichting op Forum Buduwlane, een event voor Poolse werknemers en ZZP’ers in de bouw- en installatiesector. De campagne wordt gevoerd in opdracht van Stichting LightRec Nederland, één van de opdrachtgevers van Wecycle.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Stichting LightRec Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website