Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 08 maart 2019

Feyenoorders trappen Landelijke Opschoondag af

Feyenoord-spelers Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop verrichten dit jaar de officiële aftrap van de Landelijke Opschoondag. Deelnemers aan opschoonacties worden dit jaar beloond met een voetbalclinic van Feyenoord-trainers.

Deelnemers aan opschoonacties worden dit jaar beloond met een voetbalclinic van Feyenoord-trainers.
Foto: Feyenoord Soccer School

De officiële kick-off van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart aanstaande gaat dit jaar plaatsvinden op het Pijnackerplein in Rotterdam. Middels een grootschalige zwerfafvalactie wordt Rotterdam-Noord zwerfafvalvrij gemaakt. Deelnemers kunnen na inlevering van een volle zak met zwerfafval deelnemen aan een voetbalclinic van Feyenoord-trainers in samenwerking met de Feyenoord Soccer School.

Het startsein van de opschoonactie wordt om 11.00 uur gegeven door Feyenoorders Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop, waarna de deelnemers op pad gaan. Om 15.00 uur worden Feyenoord-prijzen uitgereikt waar alle deelnemers naar meedingen.

2.000 acties

Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland ruim 2.000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim 125.000 mensen aan meedoen. Aanmelden voor de actie in Rotterdam of een andere opschoonactie aandragen voor de Landelijke Opschoondag 2019 kan via de website: www.supportervanschoon.nl.

Grote betrokkenheid

Dat juist in Rotterdam-Noord de officiële kick-off van de Landelijke Opschoondag plaatsvindt, is geen toeval. Al meer dan 400 ondernemers, scholen, sportverenigingen en bewoners hebben afgelopen jaar via de grootschalige campagne ‘Schoon op de Kaart’ een gebied geclaimd om schoon te houden. Om deze betrokkenheid te belonen heeft NederlandSchoon besloten de Landelijke Opschoondag officieel te starten én af te sluiten in Rotterdam-Noord.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website