Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 22 maart 2019

Rad Hoeksche Waard start nieuw programma Afvalvrije Scholen

RAD Hoeksche Waard biedt basisscholen in de Hoeksche Waard een nieuw programma aan, waarmee ze binnen een jaar een afvalvrije school kunnen worden.

Rad Hoeksche Waard begon in 2016 met een pilot van het project Afvalvrije Scholen en stelt nu een nieuw educatieprogramma beschikbaar in dit project voor alle basisscholen in de Hoeksche Waard. 

Het programma bestaat uit verschillende activiteiten waarmee leerlingen een jaar lang bewust worden gemaakt van de hoeveelheid afval die de school produceert en milieuvervuiling in het algemeen. Dat gebeurt onder meer via videolessen en het aanstellen van leerlingen als 'afvalredders', die ervoor zorgen dat het onderwerp blijft leven. Ze krijgen hierbij hulp van professor Lamoraal (het alter ego van kunstenaar Dennis Happé uit Oud-Beijerland), die meedenkt over oplossingen om afval te verminderen.

Inmiddels zijn drie basisscholen begonnen met het educatieprogramma, meldt Rad Hoeksche Waard. De inzamelaar financiert het project zelf, met steun van de gemeente Hoeksche Waard en de provincie Zuid-Holland. 

 

 

Meer weten over RAD HW B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website