Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 16 mei 2019

Samenwerking Veolia en LC voor recycling big bags

Veolia Nederland en internationale verpakkingsproducent LC Packaging slaan de handen ineen om flexibele verpakkingen zoals big bags beter in te zamelen en te recyclen.

Roger Beuting, Business Development Director Veolia NL (links) en CEO Lucas Lammers van LC Packaging.

De twee bedrijven kondigen vandaag een strategische samenwerking aan. Ze willen een circulair programma lanceren dat gericht is op het terugwinnen en upcyclen van flexibel verpakkingsafval na gebruik. Op dit moment wordt het overgrote deel van de flexibele verpakkingen na gebruik nog verbrand of gestort. LC Packaging en Veolia Nederland zijn al begonnen met de implementatie van dit circulaire programma in een pilot met een klein aantal klanten van LC Packaging. Wanneer deze samenwerking succesvol blijkt is het de ambitie om deze oplossing verder uit te breiden met activiteiten van nieuwe klanten, industrieën en supply chain partners. Binnen de samenwerking is Veolia Nederland verantwoordelijk voor het terughalen en recyclen van de teruggewonnen verpakkingen en de conversie ervan naar hoogwaardige samenstellingen.

Verwerkingsproblemen

LC Packaging produceert diverse soorten verpakkingen van verschillende materialen. Voor één van die verpakkingssoorten, de big bags, zijn verwerkingsproblemen ontstaan. De vraag naar big bags neemt toe, en in 2018 produceerde LC meer dan 11 miljoen exemplaren. Nu China echter geen afvalplastic meer het land in laat, zijn er te weinig recyclingfaciliteiten voor de hoeveelheid gebruikte big bags op de markt. De samenwerking met Veolia moet hier een oplossing voor bieden.

Nazorgoplossing

Roger Beuting, directeur bedrijfsontwikkeling Veolia Nederland: "Met onze technische en operationele expertise in het upcyclen van kunststofstromen, geloven we dat dat we door het combineren van onze krachten met LC Packaging belangrijke stappen kunnen zetten. Wanneer big bags op de juiste manier worden ontworpen, geproduceerd en behandeld zijn ze een hoogwaardig recyclebaar product en dus een duurzaam product. Het bedenken van geschikte nazorgoplossingen voor dit soort verpakkingen staat hoog op de Veolia-agenda."

Meer weten over Veolia Papier & Plastics Recycling Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website