Categorie: voedselverspilling | Gepubliceerd: 27 juni 2019

Future Food Award naar Spar University en Too Good To Go

Too Good To Go en Erwin Binneveld van Spar University hebben tijdens het FSIN Food500 Congres een ABN Amro Future Food Award in de wacht gesleept.

Too Good To Go verbindt consumenten en bedrijven die voedsel over hebben.
Foto: Too Good To Go

Binneveld sleepte de prijs in de wacht dankzij zijn jarenlange inspanningen om de voedselketen te verduurzamen door intensief samen te werken met producenten. De startup Too Good To Go viel in de prijzen vanwege de verbinding die zij legt tussen consumenten en bedrijven die voedsel over hebben. Restaurants, hotels, supermarkten, bakkerijen en andere winkels verkopen deze maaltijden die aan het eind van de dag overblijven met veel succes via de To Good To Go app in een Magic Box. De winnaars werden door een vakjury gekozen uit een longlist van vijftig kandidaten. De jury beoordeelde de concepten op schaalbaarheid, inspiratie en de mate waarin zij een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling.

Creatieve verdienmodellen

Met de Future Food Awards wil ABN Amro inspirerende en creatieve concepten uit de food-, retail- en leisure-sector stimuleren die verduurzamen en voedselverspilling tegengaan. "In Nederland wordt elk jaar per persoon zo’n 150 euro aan voedsel weggegooid: ongeveer een tiende van wat we gemiddeld per persoon per jaar aan voeding uitgeven. Maar niet alleen consumenten verspillen voedsel, in de hele keten gaat voedsel verloren. Daarom zijn nieuwe, out-of-the-box verdienmodellen nodig waarmee consumenten worden gestimuleerd om voedselverspilling tegen te gaan", zegt Stef Driessen, Sector Banker Leisure van ABN Amro.