Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 19 september 2019

Kwaliteit, CO2 en brexit prioriteiten VA in 2018

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) heeft zich in 2018 ingezet voor het verbeteren van de kwaliteit van ingezamelde afvalstromen. Ook was er veel aandacht voor de aankomende brexit, bioplastics en CO2-afvang.

Boris van der Ham

Dat blijkt uit het jaarbericht 2018 van de VA. Hierin vat de branchevereniging jaarlijks de activiteiten van het afgelopen kalenderjaar samen. In totaal worden zes focusgebieden belicht in het jaarbericht: werken aan de kwaliteit van recyclingstromen, erkenning voor CO2-reductie, voorbereidingen op brexit, recycling van bioplastics, energie uit afval en de aanpak van afvalbranden. Zo geeft de VA aan dat steeds meer partijen roepen om sturing op kwaliteit, en dat de VA hier ook aan werkt. De vereniging is onder meer betrokken bij projecten die zich richten op gft en pmd.

CO2-reductie

Wat betreft CO2 kan de afvalsector een bijdrage leveren aan CO2-reductie bij andere partijen. Voor deze bijdrage aan het Klimaatakkoord wil de sector worden erkend. "Door meer gebruik te maken van de beschikbare warmte en CO2 af te vangen voor toepassing in sectoren die er behoefte aan hebben, kan de klimaatbijdrage verder groeien", aldus VA-voorzitter Boris van der Ham in het voorwoord, dat verder vooral ingaat op de "hectiek" van afgelopen zomer.

Om afvalbranden te voorkomen wordt onder meer gewerkt aan het weren van matrassen en batterijen uit jet restafval. Ook leren bedrijven van elkaars maatregelen voor brandpreventie. Gisteren organiseerde de VA hier nog een bijeenkomst over.

Meer weten over Vereniging Afvalbedrijven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website