Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 27 september 2019

Honderd toerismebedrijven tekenen 'plastic pledge'

Ruim honderd bedrijven en organisaties uit de toerismesector hebben de International Tourism Plastic Pledge ondertekend. Hiermee spreken ze uit zich gezamenlijk in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen.

Onder de ondertekenaars zijn TUI Group, ANVR, Landal GreenParks, Hostelling International, Fox Verre Reizen en Better Places. Zij, samen met alle ondertekenaars van de internationale pledge, erkennen de urgentie en de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze zo’n 180.000 medewerkers en 50 miljoen vakantiegangers. De komende maanden werken ze een concreet plan uit om plasticgebruik op bestemmingen wereldwijd te reduceren en plasticvervuiling te voorkomen. Dit gebeurt in samenwerking met de UNWTO (World Tourism Organization), de UN Environment en de Ellen MacArthur Foundation. Voor Nederland is MVO Nederland initiatiefnemer en begeleidt de bedrijven.

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland: “Toerisme is een van de grootste sectoren ter wereld. Daardoor draagt de sector een grote verantwoordelijkheid én heeft het de potentie om een verschil te maken. We zijn enorm trots dat we deze 100 bedrijven in de toeristische sector hebben kunnen samenbrengen om verdere stappen te zetten. Met zo’n samenwerking kunnen we het verschil maken in de overgang naar een circulaire, nieuwe economie.”