Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 01 oktober 2019

Introductie vernieuwde Jekko tijdens Nationale Recycle Week

Om het consumenten het te maken kapotte lampen en kleine armaturen gescheiden in te zamelen, introduceert stichting LightRec tijdens de Nationale Recycle Week de derde generatie Jekko-inzamelbox.

In de vernieuwde Jekko kunnen ook kleine armaturen zoals zaklampen en led-kaarsen.

De vernieuwde Jekko kent een ander design en is volgens stichting LightRec duurzamer dan de vorige versie omdat hij geen kunststof onderdelen meer bevat. Er passen naast kapotte (spaar)lampen, kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen nu ook kleine armaturen zoals zaklampen en led-kaarsen in.

Gied van Hoorn, directeur van LightRec: “We lanceren de vernieuwde Jekko-inzamelbox tijdens de Nationale Recycle Week. Vanaf dat moment is hij te verkrijgen bij gemeenten, scholen en kringloopwinkels. We gooien letterlijk onze Jekko in de strijd tegen de kliko. En gebruiken deze campagneweek als deelnemer van Heel Holland Recyclet om de inzameling van lampen en armaturen een extra boost te geven. We gaan ervoor zorgen dat we aan de voorkant, dus via elk huishouden, nog meer inzamelen en minder laten verdwijnen via het reguliere huisvuil dat verdwijnt in de grijze kliko of ondergrondse afvalcontainers.”

Nationale Recycle Week

De Nationale Recycle Week is van 14 tot 20 oktober en wordt door Heel Holland Recyclet (HHR) georganiseerd. HHR is een gezamenlijk initiatief van overheden, gemeenten, retail-organisaties, producenten en organisaties die de feitelijke inzameling en recycling van e-waste (elektrische apparaten en verlichting) verzorgen. Doel is de urgentie en noodzaak van gescheiden inzameling van e-waste extra onder de aandacht te brengen en hierbij burgers, bedrijfsleven en overheid nauw te betrekken. Deelnemers aan het initiatief zijn RND, NVRD, Rijkswaterstaat, Stichting RTA, Techniek Nederland, Thuiswinkel.org, Stichting Fiar CE (TV en Audio), ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, SMR, SVEG, Stichting Witgoed, WeeeNL, Wecycle en Stichting ZRN.

Gerelateerde artikelen