Categorie: hergebruik | Gepubliceerd: 19 november 2019

Het Goed viert 'Green Friday' in reactie op 'Black Friday'

Op Black Friday, de laatste vrijdag van november, prijzen (web)winkels vele producten flink af om de consument te verleiden nieuwe spullen te kopen. Kringloopbedrijf Het Goed komt met een tegengeluid.

1 kilo hergebruik bespaart 1 kilo CO2, zo zal Het Goed communiceren rond Green Friday.
Foto: Het Goed

In het kader van Green Friday, het duurzame alternatief voor Black Friday, zullen kringloopwarenhuizen van Het Goed van donderdag 28 november tot en met maandag 2 december extra groen kleuren, kondigt Het Goed aan. Op vrijdag 29 november vinden in alle vestigingen bovendien activiteiten plaats, waarmee klanten op ludieke manier bewust worden gemaakt hoe goed ze bezig zijn met hun aankopen in een kringloopwinkel. “We willen alle Nederlanders oproepen om bewust te kopen en hun herbruikbare spullen een tweede leven te geven. Zodat we samen kunnen laten zien dat het anders kan”, zegt Willem van Rijn, algemeen directeur van snel groeiende kringlooporganisatie.

CO2-voetafdruk

Volgens Het Goed realiseren veel Nederlanders zich niet hoe groot de impact van het kopen van nieuwe spullen is op het milieu. Voor de gemiddelde Nederlander geldt dat de aankoop van nieuwe spullen echter significant meer impact heeft op het milieu, dan de consumptie van vlees, vliegen of autorijden, meent de organisatie. Zouden Nederlanders meer spullen bij kringloopwinkels kopen, dan kan hun CO2-voetafdruk aanmerkelijk kleiner worden. 1 kilo hergebruik bespaart 1 kilo CO2, zo zal Het Goed communiceren rond Green Friday.

Het Goed, de grootste keten van warenhuizen van gebruikte goederen met 25 vestigingen door heel Nederland, verwacht met haar kringloopactiviteiten dit jaar méér dan 25 miljoen kilo CO2 te besparen. Tot november stond de teller op 21 miljoen kilo, maar met de feestdagen en twee drukke winkelmaanden in het vooruitzicht zal de teller aanzienlijk hoger oplopen, denkt de organisatie.

Gerelateerde artikelen