Categorie: beurs | Gepubliceerd: 26 november 2019

Vakbeurs Recycling trekt bijna 5.000 afvalprofessionals

Na enkele edities waarbij de beurs stabiliseerde, heeft vakbeurs Recycling dit jaar groei weten te realiseren in zowel het exposantenaanbod als het aantal relevante bezoekers, claimt organisator Easyfairs.

Vakbeurs Recycling wordt volgens Easyfairs weer meer en meer hét netwerkmoment voor afvalprofessionals.
Foto: Seijbel Photography

Op 20, 21 en 22 november kwamen er 4.814 bezoekers naar de beurs in Evenementenhal Gorinchem. “Dat zijn er bijna 300 meer dan vorig jaar. Ook het exposantenaantal steeg met 15 procent naar 157”, laat Debbie de Bruin van beursorganisator EasyFairs weten. “Als we kijken naar de bezoekerskwaliteit zijn we erg tevreden. Dat hoorden we ook terug vanuit onze exposanten. Zij hebben veel goede gesprekken gevoerd en (nieuwe) relaties ontmoet. Het is positief om te zien dat we hierin een belangrijke slag hebben geslagen.”

Netwerken

Volgens De Bruin wordt de vakbeurs meer en meer omarmd en wordt ze ook weer gezien als hét netwerkmoment voor de afvalmarkt. Ze wijst daarbij onder andere naar de samenwerkingen en de goed bezochte side-events zoals het Recyclingsymposium en het Veras-symposium over circulair slopen. Ook hielden Metaal Recycling Federatie (MRF) en Envaqua hun algemene ledenvergadering tijdens de beurs. In het kennistheater, dat centraal op de beursvloer was ingericht, werden diverse sessies goed bezocht. Experts uit de chemische recycling trokken volle zalen. Hierin werd nauw samengewerkt met TNO, NRK Recycling en PlasticsEurope.

Demoterrein

Het demoterrein maakte voor het tweede jaar op rij deel uit van de vakbeurs. De Bruijn: “De demonstraties op het buitenterrein waren een schot in de roos. Deze toevoeging aan de beurs is ten opzichte van vorig jaar erg volwassen geworden. Vanuit de markt was er veel belangstelling voor de werkende machines. Dit initiatief gaan we in 2020 weer organiseren.” De vakbeurs Recycling keert in 2020 terug op 17, 18 en 19 november in Evenementenhal Gorinchem.