Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 januari 2020

Aboutaleb opent nieuwe kantoor ISWA

Burgermeester Ahmed Aboutaleb opent op maandag 13 januari het nieuwe hoofdkantoor van de International Solid Waste Association (ISWA) in het Cambridge Innovation Center Rotterdam.

Burgemeester Aboutaleb bij de aftrap van de campagne Rotterdam Circulair.
Foto: Gemeente Rotterdam

Volgens burgemeester Aboutaleb onderstreept de komst van de ISWA dat de stad een hotspot is voor innoverende en duurzame organisaties. “Rotterdam heeft hoge ambities en we zijn erg blij dat ISWA samen met ons deze ambities gaat realiseren”, zegt de burgemeester.

In januari starten ISWA, NVRD en Rotterdam een gezamenlijk project, het Circular And Low Carbon Initiative. In dit gezamenlijke project wordt de huidige stand van zaken van de circulaire economie in Rotterdam kwalitatief onderzocht en in kaart gebracht. Tijdens het ISWA Wereldcongres worden de eerste tussenresultaten gepresenteerd.

Tegelijkertijd met de opening van het nieuwe kantoor van ISWA start ook de verkoop voor genoemd congres, dat van 28 tot 30 september 2020 plaatsvindt in het World Trade Center in Rotterdam. Hoofdthema’s van het congres zijn dit jaar: verwerking en recycling van afval, afval in wateren en oceanen, circulaire en koolstofarme economie, innovatie in steden en bouw- en sloopafval.

De nationale leden van ISWA stemden in het najaar van 2018 voor een verhuizing van het hoofdkantoor van Wenen naar Rotterdam voor een periode van 10 jaar. ISWA-president Antonis Mavropoulos stelde destijds dat de vereniging voor Rotterdam koos vanwege de wereldwijde visie van de stad met focus op internationale samenwerking om een circulaire economie te realiseren.

Meer weten over NVRD, Nederlandse Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over International Solid Waste Association (ISWA)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen