Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 15 januari 2020

Dick Zwaveling nieuwe voorzitter Stibat Services

Met ingang van het nieuwe jaar is Dick Zwaveling de nieuwe voorzitter van Stichting Stibat Services (Stibat). Hij volgt Laurens ten Horn op.

Dick Zwaveling.
Foto: Ton van Til

Ten Horn was sinds 1997 bestuurslid en voorzitter van Stichting Batterijen en werd na de splitsing van Stichting Batterijen (de stichting van producenten en importeurs van batterijen) en Stibat (uitvoeringsorganisatie van Stichting Batterijen) in 2017 benoemd tot voorzitter van Stibat. Vanwege het aflopen van zijn bestuurstermijn draagt Ten Horn het voorzitterschap nu over aan Zwaveling.

Zwaveling is eigenaar van Rensus, bureau voor onderzoek, advies en management in afvalstromen en secundaire grondstoffen. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als algemeen directeur van Nedvang, de uitvoeringsorganisatie verantwoordelijk voor de recycling van alle verpakkingsmaterialen in Nederland. In september 2019 trad hij al toe tot het bestuur van Stibat, in eerste instantie als secretaris. De nu vrijgekomen vacature van secretaris zal in de loop van 2020 worden ingevuld.     

Zwaveling noemt het een eer om het stokje van Ten Horn over te nemen. “Zijn decennialange inzet voor Stibat is indrukwekkend. Onder het voorzitterschap van Laurens heeft de inzameling en recycling van batterijen in Nederland enorm aan terrein gewonnen. Ook is zijn bijdrage op Europees niveau onmiskenbaar: onder meer als voorzitter van de Policy Working Group van Eucobat, de Europese vereniging van uitvoeringsorganisaties op het gebied van producentenverantwoordelijkheid voor batterijen.”

Meer weten over Stibat?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen