Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 21 januari 2020

Twence tekent voor zonnepark op stortplaats

De realisatie van zonnepark 't Rikkerink op de voormalige stortplaats in Hof van Twente is een stap dichterbij gekomen met de ondertekening van het contract voor de aanleg en onderhoud.

Twence-directeur Marc Kapteijn en Freddy de Boer, algemeen directeur van Engie Services Noord, hebben hun handtekeningen onder het contract gezet. In de zomer van 2021 moet Engie het zonnepark met een vermogen van 12,5 MW opleveren. Engie zal ook voor het onderhoud en de monitoring zorgen voor de komende vijftien jaar.

Twence heeft eerder de voormalige stortplaats 't Rikkerink al voorzien van twee afdichtingslagen. In 2020 volgt de derde en laatste laag. De beboste taluds van de stortplaats zorgen ervoor dat het zonnepark in het landschap past. In de zomer van 2021 neemt Twence het zonnepark in gebruik.

“Met meer dan 29.000 panelen produceert het zonnepark straks elektriciteit voor ongeveer 4.000 huishoudens”, legt Marc Kapteijn uit. “Zo wordt een voormalige stortplaats een duurzame energievoorziening die bijdraagt aan de energietransitie en het beperken van de CO2-uitstoot.”